Opa Bert

Onze historie

Er was eens een gedreven hondenfokker die bekend stond om zijn kleurrijke persoonlijkheid en zijn onnavolgbare passie voor honden. Maar er was nog meer bijzonders aan deze man dan alleen zijn foktalent. Met een vleugje magie in zijn handen had hij de gave om energie over te brengen op mens en vooral dier. Hij genas honden met zijn homeopathische behandelingen en maakte ze weer gezond en pijnvrij. Hij was een soort superheld, maar dan voor dieren! Inderdaad, we hebben het over niemand minder dan onze opa. Opa Bert, de grondlegger van KIVO.

Opa Bert streefde naar het welzijn van alle honden in het dorp én ver daarbuiten. Hij wilde niet alleen dat ze gezond en pijnvrij waren, maar ook dat ze supergelukkig werden. Volgens Opa Bert hoorde bij zijn unieke aanpak een natuurlijke voeding. Een voeding die precies aansluit bij de spijsvertering van een hond. Hij geloofde namelijk dat voeding je medicijn kon zijn en andersom. Omdat hij niet vond wat hij zocht, besloot hij in zijn eigen keuken een recept te creëren met de meest smakelijke en gezonde ingrediënten die moeder natuur te bieden had. Dit viel zo in de smaak, dat hij op een dag besloot zijn culinaire avonturen naar een hoger niveau te tillen. Hij verhuisde met al zijn ingrediënten en recepten naar een gloednieuw pand. Met een professionele productieruimte en een vrieshuis was hij helemaal in zijn element. Hij was zo trots op zijn nieuwe plek dat hij de voorgevel versierde met grote letters: KIVO. Nu denk je misschien dat het een chique Franse naam is maar nee, het stond voor 'KIp van de VOrst', gebaseerd op zijn eigen achternaam. In zijn nieuwe keuken mengde, kookte en bakte Opa Bert erop los alsof zijn leven ervan afhing. Hij werd er een ware meester in! Het duurde niet lang voordat het nieuws over KIVO zich als een lopend vuurtje verspreidde. Opa Bert en zijn smakelijke creaties werden steeds bekender en geliefder. Maar Opa Bert werd ouder en wilde meer tijd hebben om te genieten van zijn kleinkinderen en het goede leven. Hij besloot met pensioen te gaan, maar hij wilde zijn fantastische concept niet verloren laten gaan. In 1990 gaf Opa Bert het stokje door aan zijn schoonzoon Cor van Loon, die net zo gepassioneerd was over honden en voeding als hij. En zo begon een nieuw hoofdstuk in het KIVO-verhaal. Jarenlang heeft Cor (onze vader) KIVO laten voortbestaan.

Honden blijven het gezondst als ze voeding krijgen die voor hun lichaam is gemaakt. Geïnspireerd op prooidieren van wolven, zoals de natuur het ooit heeft bedoeld.

En nu, 50 jaar later, staat alweer de derde generatie aan het roer en kunnen honden van over de hele wereld genieten van het smakelijke en gezonde hondenvoer van Opa Bert. Want waarom wachten tot je ziek bent, om vervolgens weer beter te moeten worden? Geef je hond meteen een voeding die speciaal is gemaakt voor hun spijsvertering en voorkom problemen. We koesteren nog altijd de ambacht en eerlijkheid waarmee Opa Bert zijn producten creëerde. Deze twee ingrediënten staan daarom nog steeds bovenaan de lijst van onze recepturen.

Andere bekeken ook